INTRODUCTIE
Welkom, je bent geland op onze pagina waar we je meer informatie geven over onze bierproeverij op afstand en een tour door de brouwerij.

We hopen dat je net zoveel geniet van onze bierproeverij op afstand als het voor ons is om deze te hosten. We ontmoeten elkaar snel op het web om te genieten van de smaak en de achtergrond van onze bieren en de brouwerij.

Proost!

Glenn van de Velde
Eigenaar & Brouwer – Stadsbrouwerij Veenendaal

PAKKET INHOUD

Als je onze virtuele bier proeverij boekt ontvang je een zorgvuldig ingepakte doos gevuld met goodies via de postpakket dienst. In dit pakket vindt je de items die beschreven staan in onderstaand overzicht.

DOE DIT 24 UUR VOOR DE VIRTUELE PROEVERIJ.
- Pak de flessen uit en verwijder ze uit de verpakking en zet ze rechtop in de koelkast
- Was het speciale bierproefglas met de hand en spoel ze vervolgens met water
- Eet de snacks nog niet op.

1 - BIEREN

Een selectie van 3 bieren met een breed smaak spectrum. We beginnen toegankelijk en bouwen op naar een sterker en donkerder bier. De inhoud van het pakket variëreerd per seizoen.

2 - SNACKS

Elk bier is gekoppeld aan een snack om de smaak ervaring van het bier te verbeteren. Voor sommige bieren komen we smaak tegemoet, voor andere gaan we er tegenin.

3 - WATER

Het hoofdingrediënt water wordt vaak over het hoofd gezien. In je pakket vindt je een fles Sourcy, we hebben geluk dat hier in Veenendaal een gelijk soortig water uit de kraan stroomt.

4 - INGREDIËNTEN

Ervaar de aroma’s en de smaak van de ingrediënten die we toegevoegd hebben in hun onbewerkte vorm. Tijdens de proeverij accentueren we elk ingrediënt en hoe deze de smaak van het bier beïnvloed.

5 - MERCHANDISE

We hebben in het pakket onze Stadsbrouwerij Veenendaal merchandise toegevoegd. Of het nou een T-shirt, glazen, of een set van bieronderzetters zijn, ze hebben allemaal een herkenbare huisstijl en ontwerp.

6 - GLASWERK

In het pakket vindt je tot slot hoge kwaliteit glazen van Leerdam Kristal, de AnDer 1.0. Dit glas versterkt de smaak van het bier en zorgt er voor schuim stabiliteit door middel van de drie gefreesde ringen in de bodem.

SAMENVATTING VAN DE VIRTUELE PROEVERIJ

Om je een idee te geven van de inhoud van de virtuele proeverij lichten we de onderwerpen en de structuur van de proeverij hieronder samengevat toe. Omdat elke proeverij voor een ander publiek kan zijn is deze niet op rails vastgezet, sommige onderwerpen zijn er om er zeker van te zijn dat deelnemers alle aspecten kunnen ervaren van het proeven en brouwen van bier. Afhankelijk van de interesse van de groep kunnen sommige onderwerpen meer in detail behandeld worden terwijl andere snel doorlopen worden.

ONDERWERPEN
Tijdens de proeverij op afstand leggen we niet alleen de achtergrond, smaak, en de stijl van ons bier uit, maar we maken ook een tour door onze brouwerij. Tijdens deze tour leggen we uit hoe de grondstoffen worden verwerkt en hoe onze apparatuur dit doet.

VRAGEN
Na elke onderwerp is er ruimte voor “brandende vragen”. Vragen die niet in die tijd beantwoord kunnen worden kunnen nemen we mee naar het einde van de van de proeverij waar we extra tijd voor hebben gereserveerd om deze te beantwoorden.

QUIZ
Aan het einde van de proeverij gaan we de kennis en geheugen testen van het publiek door middel van een quiz. De winnaar van de quiz ontvangt een Stadsbrouwerij Veenendaal goodie-bag gevuld met bier-gerelateerde items en onze merchandise.

INTRODUCTIE

Tijd om elkaar te leren kennen! We beginnen met de uitleg van onze historie, hoe we zijn begonnen in 2016 en waar we nu staan. We zullen proberen dit onderdeel te behouden, aangezien de sterren van de show de bieren zijn, en we zo onze brouwerij tijdens de proeverij kunnen ontdekken.

EERSTE BIER

Zonder verder oponthoud is het tijd om ons eerste biertje open te maken. Om er zeker van te zijn dat we het alcohol percentrage opbouwen starten we met een licht bier. Voordat we beginnen met drinken licht de brouwmeester toe hoe je het beste bier kan inschenken en proeven.

GRONDSTOFFEN

We verkennen de grondstoffen die samengevoegd en verwerkt uiteindelijk bier produceren. We richten ons op de mout en het water omdat beide nodig zijn in de eerste stap van het brouwen. In het pakket vindt je drie typen mout die je kan proeven om de verschillende smaken te kunnen ervaren.

SUIKER EXTRACTIE

Aan het einde van de dag maakt een brouwer een suikerachtig water door middel van een proces genaamd maischen. De suiker wordt door middel van fermentatie getransformeerd in alcohol. Maar hoe komen we van mout naar suiker, en is er een manier om de zoetheid van het bier te controleren?

TWEEDE BIER

Tijd voor een volgende ronde! We open een stijl bier die zowel een meer uitgesproken smaak heeft als een zwaarder alcoholpercentage. Gedurende dit bier leggen we de nadruk op de werking van ons brouwhuis.

HOP

De zoete smaken van bier moeten in balans worden gebracht met bitterheid, dit is het punt waarop hop de helpende hand biedt. We leggen de verschillen tussen de rassen hop en en ook wat het effect is op het lang of kort koken van de hop. In het pakket zitten wat hopbellen zodat je thuis de geur kunt ervaren.

FERMENTATIE

We duiken in de mystieke wereld van fermentatie. Na het brouwen worden er miljarden gistcellen aan het inmiddel gekoelde brouwsel toegevoegd die de moutsuikers omzetten in Co2 & alcohol. De fermentatie is een essentieel element in de brouwerij, laten we uitzoeken waarom!

DERDE BIER

We gaan er uit met een knaller! Ons zwaarste, donkerste en meest aromatische bier is niet direct voor iedereen, maar dat is wat bier geweldig maakt. Er zijn zoveel opties en smaken om te ontdekken. Dit bier kan je beste ervaren door middel van kleine slokjes en wordt alleen maar beter met de tijd.

AFVULLEN

Na het verwerken van de grondstoffen en de fermentatie van het bier is het eindelijk tijd om hier bier te vullen in flesjes of vaten. Omdat dit het meest arbeidsintensieve deel van het proces is hebben we deze zoveel mogelijk geprobeerd te automatiseren. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk in de fles na het vullen?

SNELLE QUIZ

Om er zeker van te zijn dat je hebt opgelet tijdens de proeverij en het brouw proces hebben we een snelle quiz gemaakt, de winnaar van de quiz krijgt Stadsbrouwerij Veenendaal goodies. Moge de beste man / vrouw winnen!

We hebben een 10-tal quiz vragen voor je klaargezet, alleen als je alle 10 de vragen goed hebt kom je in de finale en maak je kans op onze mooie prijzen. Onderstaande link naar de quiz wordt pas actief zodra de proeverij afgerond is.

VRAGEN

Na het delen van heel veel informatie over ons bier en de brouwerij is het tijd om te gaan zitten en een koud biertje open te trekken. Gedurende de afsluiting van deze proeverij op afstand staat het vrij om vragen te stellen over alles wat je zou willen weten.

Een leuke avond gehad?

Dan kunnen we het erg waarderen als je een korte Google review
over je ervaring tijdens de proeverij op afstand voor ons achterlaat!