Weizen Walter - Weizen

Gooi de BBQ maar aan, maakt niet uit of het +35°C of -10°C is een Weizen gaat er altijd in. We hebben ons ingehouden tot 33CL flessen maar origineel drink je een Weizen uit een halve liter glas.

Een fris bier van hoge gisting met de smaak van een zomerse Weizen met fruitige hopsoorten. De toegankelijke smaak maken van dit bier een echte allemansvriend.

Niet weg te denken op een terras of tijdens de BBQ maar eigenlijk het gehele jaar lekker.

Dat hij mag smaken, proost!

Zoek een verkooppunt

Kleur

Niet wit zoals veel mensen denken maar een mooie lichtgele kleur waar indien de gist mee leeggeschonken wordt niet doorheen te kijken is. Dit bier drink je troebel.

Geur

Door op hogere temperatuur te vergisten krijgt dit bier een fruitig karakter. Dit hebben we met het in de vergisting toevoegen van Amerikaanse hop versterkt!

Smaak

Fris, zoet en fruitig. Een Weizen is een doordrinker die niet weg te denken is op een warme dag. Door het gereduceerde koolzuurgehalte is dit ook goed mogelijk.

Inspiratie

Naast de zware 'jongens' zoals de Stoute Sanne Imperial Stout hadden we behoefte aan een doordrinkbaar bier met een alcoholpercentage richting de pils, een Weizen geeft smaak zonder in te slaan als een bom.

Seizoen

Weizen Walter is in zijn element op de dagen dat de vogeltjes van de hitte van het dak vallen. Vergeet echter niet dat een Weizen op wintersport vaak onder nul gedronken wordt, hele jaar lekker dus!

Type bier

Een Weizen is wellicht bekend uit Duitsland, standaard op de menukaart. Het bier is puur qua ingrediënten en beperkt zich tot water, hop, mout en gist. Er worden geen kruiden of andere toevoegingen gebruikt.

Wist je dat

Weizen tarwe betekend in het Duits. Dit wil niet zeggen dat het een tarwebier is maar het bier bestaat wel minimaal 50 procent uit tarwemout. Tarwemout geeft het bier een extra volle schuimkraag en troebele uitstraling.

Food pairing

Snacks dit fris en zout combineren zijn een aanrader. Wij kunnen guacamole en tortilla chips aanraden. De klassieker wienerschnitzel doet het uiteraard ook goed. Dichterbij huis is het advies jonge Gouda kaas.

Soorten hop

Soorten mout

Temp °C

IBU

EBC