Wie is Thomas?
Thomas Lijten heeft op zijn 17e ijssalon Daisy’s in Veenendaal opgezet en heeft sinds dien nog 2 winkels opgezet in Veenendaal met als kroonjuweel ijssalon Zazu. Door deze prestatie op zijn jonge leeftijd is Thomas meerdere keren in het nieuws geweest. Thomas is een mooi voorbeeld van de unieke ondernemende geest van Veenendaal en we vonden het daarom passend om deze heerlijke Tripel naar Thomas te vernoemen.

Wat is Tripel Thomas?
Tripel Thomas is een zware tripel, hij is door het gehele jaar lekker door de balans van kruiden en zoet in dit speciaalbier. Het recept begon zijn leven als in samenwerking met de Belgische brouwerij ’t Pakhuis in Antwerpen en is sinds dien onderdeel van lijn van de Stadsbrouwerij Veenendaal.Wat dit bier uniek maakt is de combinatie van een volle en kruidige smaak, mogelijk gemaakt door hoge gisting. Hiernaast gebruiken we lokale honing en een vleugje turfmout om van dit bier onvergetelijk te maken. Beide ingrediënten zijn typisch voor Veenendaal en uit trots voor onze stad toegevoegd.

Lekker bij bourgondisch eten, en om zonder haast in gezelschap van te genieten.

Check Tripel Thomas in op Untappd

Dat hij mag smaken, proost!

Koop online
Algemene informatie
Wij vinden lokaal belangrijk, als de Stadsbrouwerij van Veenendaal hebben wij ervoor gekozen om bij elk van onze bieren een individu die iets voor Veenendaal heeft betekent in de spotlight te zetten. Wij vertellen hier graag meer over in de brouwerij, het is mogelijk om hier vrijdag (onze brouwdag) langs te komen of om een beleving te boeken. Hiernaast bieden wij cadeauverpakkingen, proeverijen en workshops bierbrouwen aan. Kijk onze webshop voor meer informatie! Heb je zelf nog leuke ideeën over een persoon die iets voor Veenendaal betekent/ heeft betekend?

Kleur

Iets donkerder dan onze Gouden Gilbert, richting een licht oranje gloed met een kraakheldere witte schuimkraag.

Geur

Je ruikt bij dit bier de kruidigheid van de turfmout, dit is een licht rokerig aroma. Hier doorheen komt het zoete van de honing.

Smaak

Wat ons betreft een gewaagde balans tussen kruiden en zoet waarbij het kruidige in de afdronk blijft hangen in de mond.

Inspiratie

Ontstaan uit een samenwerking met de Belgische brouwerij 't Pakhuis in Antwerpen en gezien de bijzondere smaak wat ons betreft een blijvertje!

Seizoen

Mooie afsluiter op elke dag van het jaar, let wel op bij warme dagen aangezien je niet direct doorhebt dat dit een bier van 9% alcohol betreft.

Type bier

Tripel is de omschrijving van een bier waarvan de stort van ingrediënten (driemaal) hoger ligt dan bij bijvoorbeeld een Ale of Pils.

Wist je dat

Tripel komt van brouwerij Westmalle waar dit 'superbier' in 1934 het leven zag. De broeder die het brouwde heette Thomas, toeval?

Food pairing

Dit bier kan tegengas en vettige snacks gebruiken. Geen bier om bitterballen mee weg te spoelen, doet het goed met een stevige kaasplank.

Soorten hop

Soorten mout

Temp °C

IBU

EBC