Wie is Sanne
Soms moet je een beetje stout doen. Sanne Heymann weet hier alles van, lekker tegen de gevestigde orde in en je eigen ding doen zonder je in te houden is wat haar typeert. Sanne is een creatiefnemer die via verschillende kanalen bezig is om mensen kennis laten te maken met de mooie kanten van Veenenedaal. Samen zijn wij op een missie om Veenendaal meer op de kaart te zetten en om deze reden zijn we een samenwerking aangegaan die resulteerde in een overheerlijke stout: Stoute Sanne.

Wat is Stoute Sanne?
Stoute Sanne is onze krachtigste en donkerste speciaalbier van hoge gisting met de smaak van pure chocolade en espresso. De kruidige body van het bier geeft een lange en volmondige afdronk. Stout bieren staan erom bekend dat ze erg intens zijn, zowel in alcohol als in smaak, we hebben echter geprobeerd om hem zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedere bierliefhebber. Tijdens het drinken van dit bier raden we je dus aan om er rustig even de tijd voor te nemen, probeer alle smaken te identificeren en geniet ervan! Neem voor deze stout snacks met een zware smaak, wij adviseren oude kaas en brownies van pure chocolade. Als je extra avontuurlijk wilt zijn is het mogelijk om dit bier zelf in je vriezer te distileren tot een borrel, vraag onze brouwmeester naar dit proces en laat je verrassen.

Check Stoute Sanne in op Untappd

Wil je meer van Sanne's werk en Veenendaal leren kennen dan adviseren wij het boek van Blauwkous tot Wolpoes, wij staan hier ook in!

Dat hij mag smaken, proost!

Koop online
Algemene informatie
Wij vinden lokaal belangrijk, als de Stadsbrouwerij van Veenendaal hebben wij ervoor gekozen om bij elk van onze bieren een individu die iets voor Veenendaal heeft betekent in de spotlight te zetten. Wij vertellen hier graag meer over in de brouwerij, het is mogelijk om hier vrijdag (onze brouwdag) langs te komen of om een beleving te boeken. Hiernaast bieden wij cadeauverpakkingen, proeverijen en workshops bierbrouwen aan. Kijk onze webshop voor meer informatie! Heb je zelf nog leuke ideeën over een persoon die iets voor Veenendaal betekent/ heeft betekend?

Kleur

Tja gaan we een poging doen om de verschillende tinten zwart te beschrijven. In dit geval hebben we te maken met ‘bijna zwart’. Deze tint is tevens terug te vinden in de schuimkraag.

Geur

Een hint van geroosterde koffiebonen en pure chocolade zijn de eerste tonen die naar boven komen. Dit bier heeft daarnaast een gebrande zoetige karamelgeur.

Smaak

Een fraaie balans tussen een hoog alcoholpercentage en zoet rokerige smaak geven dit bier zijn karakter. Genieten in een laag tempo voor dit bier aan te raden.

Inspiratie

Het was een uitdaging om een stout te maken die als gemakkelijk drinkbaar bestempeld zou worden maar ook de fans van stouts kon bekoren. We zijn die uitdaging aan gegaan en volgens ons met succes!

Seizoen

Een stout drink je in het algemeen niet op een klamme zomerdag met een temperatuur van 30+ graden. Voordat we het bier een winterstempel geven is het ook prima genieten op een zomeravond na een BBQ.

Type bier

Een Imperial Stout kenmerkt zich door minimaal 7% alcohol te bevatten en uiteraard de gitzwarte kleur. De bitterheidsfactor is vrij hoog hoewel dit door de zoete tonen goed in balans blijft, drink dit bier niet te koud.

Wist je dat

Hoewel een stout voller aanvoelt dan menig bier betekend dit niet dat er meer calorieën in dit type bier zitten. Waar een IPA van de UK naar India verscheept werd kwam de stout van Rusland naar de UK.

Food pairing

Je snack gaat een zeer geduchte tegenstander hebben qua smaak met dit bier. Ons advies is dan ook om iets heftigs te nemen zoals blauwaderkaas een home-made brownie kan ook prima.

Soorten hop

Soorten mout

Temp °C

IBU

EBC