Wie is Jos?
Jos van Garderen is de trotse eigenaar van Slijterij het Plein in Veenendaal. De Slijterij bestaat inmiddels al 40 jaar en is een begrip onder de bier- en whisky drinkers in en rond Veenendaal

Wat is Jarige Jos?
Jarige Jos is een zware tripel waar de huis whisky van Slijterij het Plein door gemixed is. Hij is door het gehele jaar lekker door de balans van kruiden en zoet in dit speciaalbier. Het recept begon zijn leven als limited edition om het 40 jarige bestaan van Slijterij het Plein en de 40ste verjaardag van Jos te vieren maar is door zijn warme ontvangst inmiddels opgenomen in de vaste van de Stadsbrouwerij Veenendaal.Wat dit bier uniek maakt is de combinatie van een volle en kruidige smaak, mogelijk gemaakt door hoge gisting. Hiernaast gebruiken we de mooie zachte huis-whisky van Slijterij het Plein om van dit bier onvergetelijk te maken.

Lekker bij bourgondisch eten, en om zonder haast in gezelschap van te genieten.

Check Jarige Jos in op Untappd

Dat hij mag smaken, proost!

Bestel online
Algemene informatie
Wij vinden lokaal belangrijk, als de Stadsbrouwerij van Veenendaal hebben wij ervoor gekozen om bij elk van onze bieren een individu die iets voor Veenendaal heeft betekent in de spotlight te zetten. Wij vertellen hier graag meer over in de brouwerij, het is mogelijk om hier vrijdag (onze brouwdag) langs te komen of om een beleving te boeken. Hiernaast bieden wij cadeauverpakkingen, proeverijen en workshops bierbrouwen aan. Kijk onze webshop voor meer informatie! Heb je zelf nog leuke ideeën over een persoon die iets voor Veenendaal betekent/ heeft betekend?

Kleur

Iets donkerder dan onze Gouden Gilbert, richting een licht oranje gloed met een kraakheldere witte schuimkraag.

Geur

Je ruikt bij dit bier de kruidigheid van de turfmout, dit is een licht rokerig aroma. Hier doorheen komt het zoete van de honing.

Smaak

Wat ons betreft een gewaagde balans tussen kruiden en zoet waarbij het kruidige in de afdronk blijft hangen in de mond.

Inspiratie

Ontstaan uit een samenwerking met de Belgische brouwerij 't Pakhuis in Antwerpen en gezien de bijzondere smaak wat ons betreft een blijvertje!

Seizoen

Mooie afsluiter op elke dag van het jaar, let wel op bij warme dagen aangezien je niet direct doorhebt dat dit een bier van 9% alcohol betreft.

Type bier

Tripel is de omschrijving van een bier waarvan de stort van ingrediënten (driemaal) hoger ligt dan bij bijvoorbeeld een Ale of Pils.

Wist je dat

Tripel komt van brouwerij Westmalle waar dit 'superbier' in 1934 het leven zag. De broeder die het brouwde heette Thomas, toeval?

Food pairing

Dit bier kan tegengas en vettige snacks gebruiken. Geen bier om bitterballen mee weg te spoelen, doet het goed met een stevige kaasplank.

Soorten hop

Soorten mout

Temp °C

IBU

EBC