Gouden Gilbert - Blond

Wat was 2019 achteraf gezien een mooi jaar, geen akelige virus en een samenwerkingsbier met de prachtige Stadsbrouwerij 't Pakhuis uit Antwerpen. De Gouden Gilbert is de knipoog naar dit Gilbertjaar 2019.

Een soepel doordrinkbaar bier van hoge gisting met een licht kruidig karakter. De fris-zoetige bod van het bier eindigt met een smaakvolle moutige afdronk die naar meer smaakt.

Lekker als dorstlesser of aperitief, laat zich goed combineren met de bekende biersnacks.

Dat hij mag smaken, proost!

Zoek een verkooppunt

Kleur

Een warme zomerzon die zich aan het klaarmaken is onder te gaan. De donker goudgele tint is duidelijk zodra je het bier in je glas laat vloeien. De schuimkop op dit bier is goed aanwezig net als het koolzuur.

Geur

Door de combinatie van speciale mouten heeft het bier een moutige geur. De aangename zoet- en frisheid wordt qua karakter bijgestaan door een bittertje.

Smaak

Een zacht mondgevoel wat snel gevolgd wordt door een combinatie van fris, bitter en een zuurtje. Een lichte toets van moutigheid blijft achter qua afdronk.

Inspiratie

De introductie in de wereld van speciaalbier gebeurt veelal door het drinken van een blond biertje. Hier start ook het verleden van Stadsbrouwerij Veenendaal, een stijl bier welke we graag met jullie willen delen!

Seizoen

Gouden Gilbert blond is prima geschikt als dorstlesser of aperitief op een mooie lente/zomer dag. Het frisse karakter van dit bier is dan ook meer geschikt voor de warme droge maanden dan de koude regenachtige.

Type bier

Een "blond" bier is van hoge gisting met een goudgele kleur. Zou het bier een lage gisting hebben noemen we het ‘gewoon’ pils. Het verschil met pils zit in de extra smaken die de hoge gisting meebrengt en extra hopvarianten. Vaak heeft blond bier een iets hoger alcoholpercentage.

Wist je dat

Blond bier is pas recent een populair bier wat het een aantal jaar moest afleggen tegen de zwaardere donkere of triple bieren. Blond bier varieert qua alcoholpercentage vaak tussen de 5 en 8% vol. alcohol.

Food pairing

Door het milde karakter van dit bier zijn milde snacks een aanraders. Daarbij is zout een goede combinatie omdat je er meer dorst van krijgt! Wij snacken bij dit bier graag kip, toast met gerookte zalm en een lekkere hamburger met oude kaas.

Soorten hop

Soorten mout

Temp °C

IBU

EBC